Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z gotowanej cieciorki z dodatkiem pomidorów, wspaniała do smarowania kanapek.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12008
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8820
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1194
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12008
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8820
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1194
Składniki
Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę. Sezam zmiksować z oliwą, dodać ciecierzycę, pomidora, koncentrat pomidorowy, czosnek, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Posypać sezamem. Wspaniały dodatek do pieczywa.