Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
afera spożywcza z waniliną i wanilią oraz mega wysokie ceny cukru z prawdziwą wanilią sprowokowały mnie do domowego sposobu na ten produkt
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11876
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8560
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155337
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11876
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8560
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155337
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Składniki
do blendera wsypuje cukier rozcinam laskę wanilii i zbieram tępą stroną noża ziarenka - wsypuję je do cukru i mielę w blenderze, młynku (co tam mam pod ręką) na bardzo drobny kryształ (nie na puder) w ten sposób ziarenka wanilii równomiernie wymieszają się z cukrem
przesypuję do szklanego zakręconego słoika i na ok 2 tygodnie zamykam razem z oczyszczoną z ziarenek laską wanilii dla większego aromatu - po tym czasie dopiero ją usuwam ze słoika i wyrzucam (albo jeszcze wykorzystam do czegoś) przechowuję w szklanym słoiku