Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona smakuje równiez na cieplo jako dodatek. Najbardziej popularne sa 2 wersje - klasyczna z winem i przyprawami, oraz wersja z ananasem. Kapusta przyrzadzona w ten sposób jest typowa dla niemieckiej kuchni.
Zarówno klasyczna wersje jak i wersje z ananasem przyrzadzamy poczatkowo w ten sam sposób.
Obrac cebule i pokroic w piórka a nastepnie wlozyc do garnka z kapusta. Dodac masło, wino, miód i lisc laurowy. Pozostale przyprawy wlozyc do papierowego filtra lub lnianego woreczka i zawiazac. Umiescic woreczek z przyprawami w kapuscie, podgrzac wszystko i gotowac pod przykryciem na srednim ogniu przez 35-40 minut mieszajac od czasu do czasu. Doprawic sola i odrobina cukru lub miodu.
Klasyczna wersja kapusty smakuje do miesa, kielbasy lub parówek i puree ziemniczanego.
Wersje z ananasem przyrzadzic w ten sam sposób i z tymi samymi skladnikami jedynie do tej wersji dodac 1/4 l wina i 1/2 l soku ananasowego. Kapuste gotowac na srednim ogniu przez 35-40 minut. W tym czasie pokroic ananasa na male kawalki, chili w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzac olej z pestek winogron i smazyc ananasa, az nabierze zlotego koloru. Dodac troche cukru i papryczki chili. 20 minut przed koncem gotowania dodac ananasa do kapusty i doprawic sola i cukrem lub miodem.
Kapusta z ananasem pasuje do dan miesnych, przede wszystkim z wieprzowiny (np. kassler), do kielbasek i puree ziemniaczanego.
Krokiety z kapustą i pieczarkami to niewątpliwie pracochłonne danie. Farsz w...
Odsłon: 43868
Krokiety z mięsa,kapusty kiszonej oraz suszonych grzybków,wyszły najlepsze ja...
Odsłon: 32229
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4871
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52300
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4871
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52300
Składniki
Zarówno klasyczna wersje jak i wersje z ananasem przyrzadzamy poczatkowo w ten sam sposób. Obrac cebule i pokroic w piórka a nastepnie wlozyc do garnka z kapusta. Dodac masło, wino, miód i lisc laurowy. Pozostale przyprawy wlozyc do papierowego filtra lub lnianego woreczka i zawiazac. Umiescic woreczek z przyprawami w kapuscie, podgrzac wszystko i gotowac pod przykryciem na srednim ogniu przez 35-40 minut mieszajac od czasu do czasu. Doprawic sola i odrobina cukru lub miodu.
Klasyczna wersja kapusty smakuje do miesa, kielbasy lub parówek i puree ziemniczanego.
Wersje z ananasem przyrzadzic w ten sam sposób i z tymi samymi skladnikami jedynie do tej wersji dodac 1/4 l wina i 1/2 l soku ananasowego. Kapuste gotowac na srednim ogniu przez 35-40 minut. W tym czasie pokroic ananasa na male kawalki, chili w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzac olej z pestek winogron i smazyc ananasa, az nabierze zlotego koloru. Dodac troche cukru i papryczki chili. 20 minut przed koncem gotowania dodac ananasa do kapusty i doprawic sola i cukrem lub miodem.
Kapusta z ananasem pasuje do dan miesnych, przede wszystkim z wieprzowiny (np. kassler), do kielbasek i puree ziemniaczanego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos tzatziki
Dodatki
Mini beziki
Dodatki
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Sos tzatziki
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 2
Mini beziki
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 70