Do góry

Dodatki Przepis na:

ARBUZ Z GRILLA, co czas umila

ARBUZ Z GRILLA, co czas umila

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 181

Do niedawna słodkości z grilla ograniczały się u mnie tylko do bananów. Nadchodzi jednak sezon na tanie arbuzy, więc podzielę się z Wami moim odkryciem - grillowane kawałki arbuza zyskują nowy, ciekawy smak i doskonale umilają wieczory czy popołudnia przy ruszcie jako finał posiłku!

Składniki

  • 1/4 dojrzałego arbuza
  • 1 łyżeczka dobrej jakości oliwy o ładnym zapachu
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • kilka naleśników ze śniadania (mogą być pankejki albo gofry)
  • ulubiony dżem, krem lub inna masa (u mnie lemon curd, bo miałam akurat zapas)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ARBUZ Z GRILLA, co czas umila

Przygotowanie

  1. Grill podgrzewamy, smarujemy olejem/oliwą.

  2. Arbuza kroimy na plastry grubości ok. 1 cm.

  3. Pędzelkiem smarujemy go oliwą/olejem z obu stron i oprószamy przyprawami.

  4. Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony.

  5. Podajemy solo albo - to uwielbiam! - w naleśniku z dodatkiem dżemu lub z ulubionym kremem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 31 maja Kiedyś zastanawiałem się, jak można grillować "wodę" ;) Po latach okazało się, że można, a tu z tak pysznymi i aromatycznymi dodatkami, super :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń