Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedawna słodkości z grilla ograniczały się u mnie tylko do bananów. Nadchodzi jednak sezon na tanie arbuzy, więc podzielę się z Wami moim odkryciem - grillowane kawałki arbuza zyskują nowy, ciekawy smak i doskonale umilają wieczory czy popołudnia przy ruszcie jako finał posiłku!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Grill podgrzewamy, smarujemy olejem/oliwą.
Arbuza kroimy na plastry grubości ok. 1 cm.
Pędzelkiem smarujemy go oliwą/olejem z obu stron i oprószamy przyprawami.
Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony.
Podajemy solo albo - to uwielbiam! - w naleśniku z dodatkiem dżemu lub z ulubionym kremem.