Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedawna słodkości z grilla ograniczały się u mnie tylko do bananów. Nadchodzi jednak sezon na tanie arbuzy, więc podzielę się z Wami moim odkryciem - grillowane kawałki arbuza zyskują nowy, ciekawy smak i doskonale umilają wieczory czy popołudnia przy ruszcie jako finał posiłku!
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 262
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4358
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 262
Składniki
Grill podgrzewamy, smarujemy olejem/oliwą.
Arbuza kroimy na plastry grubości ok. 1 cm.
Pędzelkiem smarujemy go oliwą/olejem z obu stron i oprószamy przyprawami.
Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony.
Podajemy solo albo - to uwielbiam! - w naleśniku z dodatkiem dżemu lub z ulubionym kremem.