Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszne babeczki, zainspirowała mnie fotka Agusiowe smakołyki. Mam nadzieję że wam się spodobają są z wierzchu chrupiące a w środku puszyste.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Składniki
Szklanka z arcoroc.
Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier.
Następnie dodać jajka, olej, mleko.
Żurawinę pokroić drobno i dodać do całości.
Wszystko wymieszać za pomocą łyżki na jednolitą masę.
Foremki do babeczek nasmarować masłem i wysypać tartą bułką lub wypełnić papierowymi foremkami do babeczek.
Uzupełnić gotowym ciastem ( zostawić centymetr od góry ).
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 20 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.
Gotowe pozostawić do ostygnięcia.
Ułożyć na talerzu.
Posypać cukrem pudrem lub udekorować kto czym lubi. Z tego przepisu wyszło mi 18 babeczek. Polecam serdecznie.