Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszne babeczki, zainspirowała mnie fotka Agusiowe smakołyki. Mam nadzieję że wam się spodobają są z wierzchu chrupiące a w środku puszyste.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326818
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17052
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326818
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17052
Składniki
Szklanka z arcoroc.
Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier.
Następnie dodać jajka, olej, mleko.
Żurawinę pokroić drobno i dodać do całości.
Wszystko wymieszać za pomocą łyżki na jednolitą masę.
Foremki do babeczek nasmarować masłem i wysypać tartą bułką lub wypełnić papierowymi foremkami do babeczek.
Uzupełnić gotowym ciastem ( zostawić centymetr od góry ).
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 20 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.
Gotowe pozostawić do ostygnięcia.
Ułożyć na talerzu.
Posypać cukrem pudrem lub udekorować kto czym lubi. Z tego przepisu wyszło mi 18 babeczek. Polecam serdecznie.