Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis dla osób, które chcą zdrowo jeść i żyć.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 754
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1551
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6075
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8922
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 754
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1551
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6075
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8922
Składniki
Orzechy należy zmielić na małe kawałki. Wszystkie ziarna i żurawinę należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około 5 minut. Później odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka zmieszane z oliwą i doprawiamy solą. Wszystko mieszamy. Przekładamy bo keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180C. Po wyjęciu z pieca wyjmujemy chleb delikatnie z blaszki i czekamy aż wystygnie. Wówczas nada się do jedzenia. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować taki chleb.