Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa do naszego klasycznego bigosu, ciut lżejsza i trochę mniej czasochłonna. Kapusta pekińska połączona z delikatnym mięsem indyka z dodatkiem czerwonego wina zasmakuje każdemu. :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13285
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13285
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Składniki
Kapustę umyć, oderwać głąb. Liście przekroić wzdłuż a następnie poszatkować.
Dymkę umyć, pokroić i zeszklić na maśle w dużym garnku.
Mięso pokroić w kostkę, parówki w plasterki. Dodać do cebulki. Podsmażyć.
Do garnka wrzucić kapustę. Całość podlać winem, dodać koncentrat oraz przyprawy. Dusić ok 20 minut do miękkości oraz połączenia smaków.
Podawać z pieczywem. Smacznego! :)