Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bliny bez drożdży i jajek. Podane prosto z patelni są chrupiące gdy postoją to stają się mniej chrupiące, ale również smaczne. Bardzo syte, dobre są zarówno na słodko jak i na ostro z czosnkiem zmieszanym ze śmietaną czy jogurtem. Mogą być dodatkiem do gulaszu albo do innych sosów.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 22
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 65
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11567
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 187
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 22
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 65
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11567
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 187
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski z zimną wodą. Odcedzić na sicie. Włożyć masę na ścierkę i wycisnąć dobrze z wody. .
Z naczynia, nad którym odcedzaliśmy ziemniaki z nadmiaru wody, odlać delikatnie sok zostawiając na dnie skrobię ziemniaczaną. Skrobię dodać do masy wraz śmietaną, solą oraz pieprzem.
Uformować małe cienkie placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.