Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bliny bez drożdży i jajek. Podane prosto z patelni są chrupiące gdy postoją to stają się mniej chrupiące, ale również smaczne. Bardzo syte, dobre są zarówno na słodko jak i na ostro z czosnkiem zmieszanym ze śmietaną czy jogurtem. Mogą być dodatkiem do gulaszu albo do innych sosów.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94001
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1644
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94001
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1644
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski z zimną wodą. Odcedzić na sicie. Włożyć masę na ścierkę i wycisnąć dobrze z wody. .
Z naczynia, nad którym odcedzaliśmy ziemniaki z nadmiaru wody, odlać delikatnie sok zostawiając na dnie skrobię ziemniaczaną. Skrobię dodać do masy wraz śmietaną, solą oraz pieprzem.
Uformować małe cienkie placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.