Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bliny bez drożdży i jajek. Podane prosto z patelni są chrupiące gdy postoją to stają się mniej chrupiące, ale również smaczne. Bardzo syte, dobre są zarówno na słodko jak i na ostro z czosnkiem zmieszanym ze śmietaną czy jogurtem. Mogą być dodatkiem do gulaszu albo do innych sosów.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20140
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 565
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 729
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20140
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 565
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 729
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski z zimną wodą. Odcedzić na sicie. Włożyć masę na ścierkę i wycisnąć dobrze z wody. .
Z naczynia, nad którym odcedzaliśmy ziemniaki z nadmiaru wody, odlać delikatnie sok zostawiając na dnie skrobię ziemniaczaną. Skrobię dodać do masy wraz śmietaną, solą oraz pieprzem.
Uformować małe cienkie placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.