Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny boczek bardzo posty przepis każdy sobie poradzi.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17307
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 339
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3382
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 108
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 139
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17307
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 339
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3382
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 108
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 139
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 74
Składniki
Boczek jeżeli jest ze skórą musimy ją odciąć przyda się do innych potraw. Obrany boczek nacieramy przyprawami solą pieprzem i papryką wędzoną. Boczek zwijamy w miarę mocno w rulon i mocno owijamy nicią Zrolowany boczek zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 3 godz. Boczek zwijamy mięsem do wewnątrz!
Robimy zalewę by boczek podczas pieczenia się nie przypalił Do wody dodajemy olej przyprawy i mieszamy Boczek wyjęty z lodówki rozwijamy z folii i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki i wlewamy zalewę, jeżeli jest to brytfanka to dobrze jest przykryć roladę liściem kapusty i potem folią aluminiową tak aby się nie przypaliła
Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 2 godz po ok. 1,5 godz. Otwieramy piekarnik ściągamy pokrywą lub folię z liściem zamykamy piekarnik i dopiekamy tak aby cię dopiekł. Po ostudzeniu można go podać np. z chlebem.