Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł zapiekany z pomidorami w sosie beszamelowym.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2169
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3476
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6865
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2169
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3476
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6865
Składniki
Warzywa umyć. Brokuł podzielić na różyczki. Pomidory przekroić na połówki.
Połówki pomidorów ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu do zapiekania i oprószyć solą.
W wolne miejsca powkładać różyczki brokułu.
Mleko dokładnie rozmieszać z mąką, dodać pół łyżeczki soli oraz sporo mielonego pieprzu i podgrzewać powoli, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Przygotowanym w poprzednim etapie sosem polać brokuły i pomidory.
Warzywa zapiekać pod przykryciem, w temperaturze 220 stopni Celsjusza, przez około 20 minut.
Najlepsze są podawane od razu po zapieczeniu. Stanowią świetny dodatek do dań z makaronem.