Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł zapiekany z pomidorami w sosie beszamelowym.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5927
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 674
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5927
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 674
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Składniki
Warzywa umyć. Brokuł podzielić na różyczki. Pomidory przekroić na połówki.
Połówki pomidorów ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu do zapiekania i oprószyć solą.
W wolne miejsca powkładać różyczki brokułu.
Mleko dokładnie rozmieszać z mąką, dodać pół łyżeczki soli oraz sporo mielonego pieprzu i podgrzewać powoli, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Przygotowanym w poprzednim etapie sosem polać brokuły i pomidory.
Warzywa zapiekać pod przykryciem, w temperaturze 220 stopni Celsjusza, przez około 20 minut.
Najlepsze są podawane od razu po zapieczeniu. Stanowią świetny dodatek do dań z makaronem.