Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te bułeczki wymyśliłam w środku długiego weekendu, kiedy to w domu zabrakło pieczywa :-) Był już wieczór, więc za późno na tradycyjne wyrastanie ciasta, ciasto zatem włożyłam do lodówki i do rana pięknie wyrosło. Bułki rano świeżo upieczone i jedzone jeszcze cieplutkie :-) Z poniższego przepisu wyszło mi 11 sztuk:
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 767
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22810
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15225
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4917
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45815
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 767
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22810
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15225
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4917
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45815
Składniki
W mleku rozpuścić drożdże z dodatkiem cukru. Pozostałe składniki wymieszać w misce i dodać zaczyn drożdżowy. Wyrobić elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodać mleka lub mąki. Miskę przykryć folią spożywczą lub ściereczką i włożyć do lodówki na 12h. Następnego dnia ciasto wyjąć na podsypany mąką blat, poprzekładać rękami, podzielić na 10-11 kawałków i uformować bułki. Odłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na ok. 30 minut do napuszenia. Blachę przykryć ręcznikiem kuchennym. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Bułki przed włożeniem spryskać wodą, można je naciąć i posypać ulubionymi ziarenkami. Piec 20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!