Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam te pyszne i chrupiące bułeczki ziołowo-czosnkowe z serem. Świetnie smakują nawet z samym masłem. Warto spróbować :-) Przepis na 12 bułek.
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2885
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 218
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 50
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2885
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 218
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 50
Składniki
W kubku wymieszać wszystkie składniki do posmarowania bułek (oliwa+czosnek+zioła prowansalskie).
Z drożdży, cukru i mleka zrobić zaczyn. W misce zmieszać mąkę, jajko, zaczyn drożdżowy, olej, sól i wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć folią i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na 12 części, uformować bułki i ponownie odstawić do wyrośnięcia na blasze wyłożonej papierem. Po wyrośnięciu na bułkach ponacinać krzyżyki, każdą bułkę posmarować pędzelkiem oliwą z czosnkiem i ziołami oraz posypać tartym serem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni góra-dół i piec bułki 20-25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!