Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam te pyszne i chrupiące bułeczki ziołowo-czosnkowe z serem. Świetnie smakują nawet z samym masłem. Warto spróbować :-) Przepis na 12 bułek.
Polecam.
Odsłon: 693
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36129
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 198
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 344
Polecam.
Odsłon: 693
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36129
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 198
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 344
Składniki
W kubku wymieszać wszystkie składniki do posmarowania bułek (oliwa+czosnek+zioła prowansalskie).
Z drożdży, cukru i mleka zrobić zaczyn. W misce zmieszać mąkę, jajko, zaczyn drożdżowy, olej, sól i wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć folią i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na 12 części, uformować bułki i ponownie odstawić do wyrośnięcia na blasze wyłożonej papierem. Po wyrośnięciu na bułkach ponacinać krzyżyki, każdą bułkę posmarować pędzelkiem oliwą z czosnkiem i ziołami oraz posypać tartym serem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni góra-dół i piec bułki 20-25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!