Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony dodatek do obiadu. Są po prostu pyszne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14502
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14502
Składniki
Buraczki wyszorowałam a następnie ugotowałam do miękkości. Odlałam wodę z gotowania i zalałam zimną wodą. Odstawiłam do wystudzenia. Buraczki będzie bardzo łatwo obierać.
Obrane starłam na tarce. Ja używam tarki do ziemniaków o najdrobniejszych oczkach. Patelnię rozgrzewam daję masło i pulpę buraczaną. Smażę często mieszając żeby odparować nadmiar soku. Doprawiam solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Smacznego