Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony dodatek do obiadu. Są po prostu pyszne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Buraczki wyszorowałam a następnie ugotowałam do miękkości. Odlałam wodę z gotowania i zalałam zimną wodą. Odstawiłam do wystudzenia. Buraczki będzie bardzo łatwo obierać.
Obrane starłam na tarce. Ja używam tarki do ziemniaków o najdrobniejszych oczkach. Patelnię rozgrzewam daję masło i pulpę buraczaną. Smażę często mieszając żeby odparować nadmiar soku. Doprawiam solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Smacznego