Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do różnorakich obiadów, smakuje jak tradycyjna surówka znana Wam nam wszystkim z "chńskich" restauracji. Prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 909
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 294
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 909
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 294
Składniki
W pierwszym kroku szatkujemy kapustę, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa odstawiamy, połączone ze sobą w misce. Następnie przygotowujemy zalewę. Olej, ocet, sól i cukier zagotowujemy razem, tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zalewamy surówkę zalewą i pozostawiamy w misce do momentu, kiedy całkowicie ostygnie, pamiętając, że należy ją co jakiś czas dokładnie zamieszać. Po schłodzeniu w lodówce surówka jest gotowa do podania.