Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do różnorakich obiadów, smakuje jak tradycyjna surówka znana Wam nam wszystkim z "chńskich" restauracji. Prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39339
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39339
Składniki
W pierwszym kroku szatkujemy kapustę, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa odstawiamy, połączone ze sobą w misce. Następnie przygotowujemy zalewę. Olej, ocet, sól i cukier zagotowujemy razem, tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zalewamy surówkę zalewą i pozostawiamy w misce do momentu, kiedy całkowicie ostygnie, pamiętając, że należy ją co jakiś czas dokładnie zamieszać. Po schłodzeniu w lodówce surówka jest gotowa do podania.