Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny chlebek na drożdżach,który najlepiej smakuje z masełkiem i konfiturą owocową:)
Drożdże pokruszyć,zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia.
Do przesianej mąki dodać sól,maślankę o temperaturze pokojowej oraz rozpuszczone drożdże.
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto tak by nie kleiło się do rąk (można podsypać odrobiną mąki)
Ciasto przekładamy do miski,przykrywamy i odstawiamy na 20 min do wyrośnięcia.
Po 20 minutach jeszcze raz zagniatamy ciasto przez chwilę,formujemy bochenek i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia a wierzch nacinamy lekko nożem.
Odstawiamy blaszkę na 20 min by chlebek podrósł a następnie smarujemy go z wierzchu letnią wodą i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.Pieczemy ok 50-60 min.
Smacznego:)
Zapraszam po pyszny przepis na chlebek
Odsłon: 724
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 60
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 48
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 98
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 60
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 48
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 98
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 43
Składniki
Drożdże pokruszyć,zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Do przesianej mąki dodać sól,maślankę o temperaturze pokojowej oraz rozpuszczone drożdże. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto tak by nie kleiło się do rąk (można podsypać odrobiną mąki) Ciasto przekładamy do miski,przykrywamy i odstawiamy na 20 min do wyrośnięcia.
Po 20 minutach jeszcze raz zagniatamy ciasto przez chwilę,formujemy bochenek i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia a wierzch nacinamy lekko nożem. Odstawiamy blaszkę na 20 min by chlebek podrósł a następnie smarujemy go z wierzchu letnią wodą i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.Pieczemy ok 50-60 min. Smacznego:)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Dodatki
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Kiełbasa chuda podpiekana.
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 132
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 256