Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam po pyszny przepis na chlebek
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34283
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34283
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wlać lekko podgrzaną maślankę wsypać drożdże oraz cukier i rozmieszać pozostawić w ciepłym miejscu do widocznej pracy drożdży
Do wyrośniętych drożdży wsypać mąkę oraz sól i wyrobić do połączenia się składników następnie wlać olej i wyrabiać do momentu aż ciasto wchłonie cały dodany olej. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 220 stopni i pod przykryciem piec 20 minut następnie zdjąć pokrywę i piec kolejne 15 minut a 5 minut przed końcem nakryć folią aluminiową. Upieczony wyjąć z naczynia i pozostawić na desce do ostygnięcia
Upieczony swojski chlebek idealnie nadaje się na śniadanie czy kolację serdecznie polecam wszystkie zdjęcia i dokładny opis znajda państwo na moim blogu