Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam po pyszny przepis na chlebek
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Do miski wlać lekko podgrzaną maślankę wsypać drożdże oraz cukier i rozmieszać pozostawić w ciepłym miejscu do widocznej pracy drożdży
Do wyrośniętych drożdży wsypać mąkę oraz sól i wyrobić do połączenia się składników następnie wlać olej i wyrabiać do momentu aż ciasto wchłonie cały dodany olej. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 220 stopni i pod przykryciem piec 20 minut następnie zdjąć pokrywę i piec kolejne 15 minut a 5 minut przed końcem nakryć folią aluminiową. Upieczony wyjąć z naczynia i pozostawić na desce do ostygnięcia
Upieczony swojski chlebek idealnie nadaje się na śniadanie czy kolację serdecznie polecam wszystkie zdjęcia i dokładny opis znajda państwo na moim blogu