Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam po pyszny przepis na chlebek
Do miski wlać lekko podgrzaną maślankę wsypać drożdże oraz cukier i rozmieszać pozostawić w ciepłym miejscu do widocznej pracy drożdży
Do wyrośniętych drożdży wsypać mąkę oraz sól i wyrobić do połączenia się składników następnie wlać olej i wyrabiać do momentu aż ciasto wchłonie cały dodany olej. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 220 stopni i pod przykryciem piec 20 minut następnie zdjąć pokrywę i piec kolejne 15 minut a 5 minut przed końcem nakryć folią aluminiową. Upieczony wyjąć z naczynia i pozostawić na desce do ostygnięcia
Upieczony swojski chlebek idealnie nadaje się na śniadanie czy kolację serdecznie polecam wszystkie zdjęcia i dokładny opis znajda państwo na moim blogu
Przepis dnia
Przepyszny chlebek przypominający pieczywo robione przez moją babcię.
Odsłon: 26689
Bardzo łatwy i szybki chleb na mące pszennej i drożdżach. Jest miękki, puszys...
Odsłon: 7749
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 16
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 217
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 185
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4453
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 109
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 216
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 16
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 217
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 185
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4453
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 109
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 216
Składniki
Do miski wlać lekko podgrzaną maślankę wsypać drożdże oraz cukier i rozmieszać pozostawić w ciepłym miejscu do widocznej pracy drożdży
Do wyrośniętych drożdży wsypać mąkę oraz sól i wyrobić do połączenia się składników następnie wlać olej i wyrabiać do momentu aż ciasto wchłonie cały dodany olej. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 220 stopni i pod przykryciem piec 20 minut następnie zdjąć pokrywę i piec kolejne 15 minut a 5 minut przed końcem nakryć folią aluminiową. Upieczony wyjąć z naczynia i pozostawić na desce do ostygnięcia
Upieczony swojski chlebek idealnie nadaje się na śniadanie czy kolację serdecznie polecam wszystkie zdjęcia i dokładny opis znajda państwo na moim blogu
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 216
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Można je ugotować, podać w formie pur...
Odsłon: 151