Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwy w wykonaniu chleb pszenny na drożdżach w proszku.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3076
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3076
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Sypkie składniki wrzucam do miski. Zalewam wodą, dodaję olej. Ciasto dokładnie wyrabiam, a następnie przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam na około godzinę w ciepłym miejscu.
Gdy ciasto wyrośnie, ponownie je zagniatam i formuje bochenek chleba. Jeśli chcesz możesz po prostu wsadzić je do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tarta keksówki. Tak przygotowane ciasto pozostawiam na kolejne 30 minut. W tym czasie włączam piekarnik, żeby nagrzał się do temperatury 200 st. C. Chleb piekę około 30 - 35 minut.