Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwy w wykonaniu chleb pszenny na drożdżach w proszku.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Sypkie składniki wrzucam do miski. Zalewam wodą, dodaję olej. Ciasto dokładnie wyrabiam, a następnie przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam na około godzinę w ciepłym miejscu.
Gdy ciasto wyrośnie, ponownie je zagniatam i formuje bochenek chleba. Jeśli chcesz możesz po prostu wsadzić je do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tarta keksówki. Tak przygotowane ciasto pozostawiam na kolejne 30 minut. W tym czasie włączam piekarnik, żeby nagrzał się do temperatury 200 st. C. Chleb piekę około 30 - 35 minut.