Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwy w wykonaniu chleb pszenny na drożdżach w proszku.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 27
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11217
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 254
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 27
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 670
Szybka i smaczna
Odsłon: 11217
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 254
Składniki
Sypkie składniki wrzucam do miski. Zalewam wodą, dodaję olej. Ciasto dokładnie wyrabiam, a następnie przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam na około godzinę w ciepłym miejscu.
Gdy ciasto wyrośnie, ponownie je zagniatam i formuje bochenek chleba. Jeśli chcesz możesz po prostu wsadzić je do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tarta keksówki. Tak przygotowane ciasto pozostawiam na kolejne 30 minut. W tym czasie włączam piekarnik, żeby nagrzał się do temperatury 200 st. C. Chleb piekę około 30 - 35 minut.