Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczywo razowe zarówno żytnie jak i pszenne ma wyższą zawartość witamin z grupy B i witaminę E, ma w swym składzie składniki mineralne ( wapń, fosfor, potas, żelazo, magnez) i błonnik
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Rozkruszyć drożdże dodać mąkę i cukier i wymieszać z letnią wodą. Zaczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę keksową długości ok. 18 cm. wysmarować olejem i oprószyć mąką. Mąkę razową i pszenną przesiać do miski dodać ziarna, sól, jogurt. Wstępnie przemieszać, dodać wyrośnięty zaczyn i mikserem wyrabiać ciasto ok. 10 min. Gotowe ciasto przełożyć do foremki. Wierzch wyrównać palcami zmoczonymi w zimnej wodzie. Posypać wg uznania ziarnami lub otrębami pszennymi i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie piec przez 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po godzinie wyjąć i ostudzić na kratce.