Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczywo razowe zarówno żytnie jak i pszenne ma wyższą zawartość witamin z grupy B i witaminę E, ma w swym składzie składniki mineralne ( wapń, fosfor, potas, żelazo, magnez) i błonnik
Rozkruszyć drożdże dodać mąkę i cukier i wymieszać z letnią wodą. Zaczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Foremkę keksową długości ok. 18 cm. wysmarować olejem i oprószyć mąką.
Mąkę razową i pszenną przesiać do miski dodać ziarna, sól, jogurt. Wstępnie przemieszać, dodać wyrośnięty zaczyn i mikserem wyrabiać ciasto ok. 10 min.
Gotowe ciasto przełożyć do foremki. Wierzch wyrównać palcami zmoczonymi w zimnej wodzie. Posypać wg uznania ziarnami lub otrębami pszennymi i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie piec przez 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Po godzinie wyjąć i ostudzić na kratce.
W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba....
Odsłon: 1417
Nie ma jak własny upieczony chlebek,ten wyszedł chrupiący i przesmaczny. Chle...
Odsłon: 7997
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 52
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 58
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 62
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 52
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 58
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 62
Składniki
Rozkruszyć drożdże dodać mąkę i cukier i wymieszać z letnią wodą. Zaczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę keksową długości ok. 18 cm. wysmarować olejem i oprószyć mąką. Mąkę razową i pszenną przesiać do miski dodać ziarna, sól, jogurt. Wstępnie przemieszać, dodać wyrośnięty zaczyn i mikserem wyrabiać ciasto ok. 10 min. Gotowe ciasto przełożyć do foremki. Wierzch wyrównać palcami zmoczonymi w zimnej wodzie. Posypać wg uznania ziarnami lub otrębami pszennymi i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie piec przez 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po godzinie wyjąć i ostudzić na kratce.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaczane piwonie
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaczane piwonie
Ziemniaczki podane w formie kwiatków.
Odsłon: 111
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 279