Do góry

Dodatki Przepis na:

Chleb ziarnisty

Chleb ziarnisty

Autor:

Przepisów i artykułów: 190 Ocena: 3250

Dodano:

Odsłon: 3848

Chlebek pycha. Dosłownie znika z talerza.

Składniki

  • -Mąka krupczatka - 1kg
  • -Mąka pszenna - 1 szklanka
  • -Siemię lniane - 6 łyżek
  • -Słonecznik - 6 łyżek
  • -Otręby pszenno - żytnie - 1 szklanka
  • -Pestki dyni - 2 łyżki
  • -Sól - 3 łyżeczki
  • -Cukier - 3 łyżki
  • -Drożdże - 50 g
  • -Ciepła woda - 1 litr
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chleb ziarnisty

Przygotowanie

  1. Mąkę, ziarna, sól i cukier oraz rozpuszczone drożdże dokładnie wymieszać.
    Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto.

  2. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.

  3. Ponownie wyrobić i przełożyć do dwóch form (32X11 cm) wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką krupczatką.

  4. Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.

  5. Piec w nagrzanym piekarniku 210 stopni, przez około 1 godzinę.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń