Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek pycha. Dosłownie znika z talerza.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Mąkę, ziarna, sól i cukier oraz rozpuszczone drożdże dokładnie wymieszać. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto.
Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Ponownie wyrobić i przełożyć do dwóch form (32X11 cm) wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką krupczatką.
Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku 210 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!!!