Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek pycha. Dosłownie znika z talerza.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4921
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7478
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4921
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7478
Składniki
Mąkę, ziarna, sól i cukier oraz rozpuszczone drożdże dokładnie wymieszać. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto.
Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Ponownie wyrobić i przełożyć do dwóch form (32X11 cm) wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką krupczatką.
Odstawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku 210 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!!!