Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję szybki chleb bez wyrabiania. Tak, tak bez wyrabiania. Wystarczy składniki wymieszać drewnianą łyżką, przełożyć do foremki, poczekać aż ciasto wyrośnie i hop do piekarnika. Tak więc jak widzicie mało pracy a chleb pyszny.
Prawdziwy domowy chleb żytni na zakwasie. Tylko 3 składniki.
Odsłon: 44397
Chleb żytni jest o wiele zdrowszy od pszennego, bardziej sycący i sprzyja odc...
Odsłon: 2944
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 21
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 76
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 52
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 857
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 21
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 76
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 52
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 857
Składniki
Formę keksową o długości 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski wrzucić drożdże, dodać cukier i wymieszać do płynnej konsystencji. Następnie wlać wodę i olej, dodać wszystkie mąki oraz sól i słonecznik i za pomocą drewnianej łyżki dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto ma być ani za gęste ani za luźne. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość spryskać wierzch wodą i delikatnie posypać ziarnami. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 195 stopni bez termoobiegu ( w zależności od piekarnika ) i piec chleb przez 45 - 50 minut. Po upływie czasu można jeszcze wyjąć chleb z formy i z papieru i dopiec jeszcze przez 5 minut aby boki i dół się fajnie zrumieniły. Chleb wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Wiem, że to trudne ale chleb przed krojeniem musi wystygnąć.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło
Dodatki
Domowy majonez
Dodatki
Pieczona kalarepa
Dodatki
Dip czosnkowy
Kapusta pekińska na ciepło
Zastanawiacie się, co można wyczarować z kapusty pekińskiej? Mój ulubiony prz...
Odsłon: 5590
Domowy majonez
Polecam przepis na smaczny domowy majonez bez konserwantów, który wykonamy w...
Odsłon: 1797