Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny chlebek z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Chlebek można podawać do zup, sałatek, mięs albo jako samodzielną przekąskę. Halloumi ma wysoką temperaturę topnienia, co sprawia, że chlebek jest najlepszy przytostowany na suchej patelni albo przypieczony na grillu.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8506
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 343
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4919
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45243
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8506
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 343
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4919
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45243
Składniki
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Pokrój ser w centymetrowe kawałki.
Do mąki dodaj drożdże, cukier, sól i suszoną miętę. Dodaj letnią wodę i przemieszaj.
Dodaj oliwę i wymieszaj całość do wchłonięcia oliwy przez ciasto.
Dodaj ser i cebulę; dokładnie wymieszaj do rozprowadzenia się składników w cieście.
Przełóż ciasto do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy. Odstaw je pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około dwie godziny.
Chlebek piecz w temperaturze 210 stopni w funkcji góra-dół przez około 35 minut.
Smacznego!