Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny chlebek z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Chlebek można podawać do zup, sałatek, mięs albo jako samodzielną przekąskę. Halloumi ma wysoką temperaturę topnienia, co sprawia, że chlebek jest najlepszy przytostowany na suchej patelni albo przypieczony na grillu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12450
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1404
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13412
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5671
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12450
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1404
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13412
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5671
Składniki
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Pokrój ser w centymetrowe kawałki.
Do mąki dodaj drożdże, cukier, sól i suszoną miętę. Dodaj letnią wodę i przemieszaj.
Dodaj oliwę i wymieszaj całość do wchłonięcia oliwy przez ciasto.
Dodaj ser i cebulę; dokładnie wymieszaj do rozprowadzenia się składników w cieście.
Przełóż ciasto do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy. Odstaw je pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około dwie godziny.
Chlebek piecz w temperaturze 210 stopni w funkcji góra-dół przez około 35 minut.
Smacznego!