Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrupiąca surówka z czarnej rzepy

Chrupiąca surówka z czarnej rzepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 1236

Dodano:

Odsłon: 5921

Pyszna i zdrowa surówka z czarną rzepą. Sama rzepa ma intensywny smak i aromat, więc warto połączyć ją z marchewką.

Składniki

  • Czarna rzepa - 1szt
  • Marchew - 1 szt
  • Rzodkiewki - 3 szt
  • Majonez - 1 łyżka
  • Sok z limonki (lub cytryny) - 1 łyżka
  • Cukier - 1 łyżeczka
  • Pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rzepę i marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Rzodkiewkę ścieramy - skórka zapewni ładny kolor sałatce. Dodajemy majonez, pieprz, sok z limonki. Doprawiamy pieprzem.

    Odstawiamy do lodówki do przegryzienia na co najmniej pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń