Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Świetnie pasuje do wędlin, pasztetów czy jajek. Można go dodać również do żurku, aby podkręcić jego smak i ostrość. Domowy chrzan przygotujesz dosłownie w 10 minut.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 684
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 383
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 101
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 63
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 38
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 684
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 383
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 101
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 63
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 38
Składniki
Chrzan umyj i obierz. Zetrzyj na najmniejszych oczkach.
Dodaj ocet jabłkowy, cukier i sól. Wszystko ze sobą dokładne wymieszaj. Następnie wlej wrzątek i ponownie zamieszaj całość.
Gotowy chrzan przechowuj w słoiku, w lodówce do 3 tygodni.