Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Świetnie pasuje do wędlin, pasztetów czy jajek. Można go dodać również do żurku, aby podkręcić jego smak i ostrość. Domowy chrzan przygotujesz dosłownie w 10 minut.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8172
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2795
Polecam.
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 418
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8172
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2795
Polecam.
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Chrzan umyj i obierz. Zetrzyj na najmniejszych oczkach.
Dodaj ocet jabłkowy, cukier i sól. Wszystko ze sobą dokładne wymieszaj. Następnie wlej wrzątek i ponownie zamieszaj całość.
Gotowy chrzan przechowuj w słoiku, w lodówce do 3 tygodni.