Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan z jabłkiem i selerem to doskonały dodatek do pieczonych mięs i wędlin oraz gotowanych jajek. Jego smak rozwala na łopatki. Jest idealnie ostry za sprawą chrzanu, lekko kwaśny dzięki dodatkowi soku z cytryny, słodki od cukru i jabłek oraz łagodny i lekko gorzkawy przez dodanie selera. Połączenie tych kontrastujących ze sobą smaków tworzą cudowną kompozycję, której nie sposób się oprzeć. Chrzan z jabłkiem i selerem sprawdzi się zarówno na co dzień i od święta. Warto przygotować go jako dodatek do świątecznych mięs i kiełbas serwowanych podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 133
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 133
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Składniki
Korzeń chrzanu, jabłko i seler obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach (możemy użyć też chrzanu ze słoiczka oraz świeżego jabłka i świeżego selera).
Starte składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem, dodajemy śmietanę i odrobinę soli do smaku. Składniki mieszamy.
Chrzan z jabłkiem i selerem serwujemy jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin i kiełbas oraz gotowanych jajek.