Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan z jabłkiem i selerem to doskonały dodatek do pieczonych mięs i wędlin oraz gotowanych jajek. Jego smak rozwala na łopatki. Jest idealnie ostry za sprawą chrzanu, lekko kwaśny dzięki dodatkowi soku z cytryny, słodki od cukru i jabłek oraz łagodny i lekko gorzkawy przez dodanie selera. Połączenie tych kontrastujących ze sobą smaków tworzą cudowną kompozycję, której nie sposób się oprzeć. Chrzan z jabłkiem i selerem sprawdzi się zarówno na co dzień i od święta. Warto przygotować go jako dodatek do świątecznych mięs i kiełbas serwowanych podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 11
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 20
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 10
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 53
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 91
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 11
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 20
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 10
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 53
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 91
Składniki
Korzeń chrzanu, jabłko i seler obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach (możemy użyć też chrzanu ze słoiczka oraz świeżego jabłka i świeżego selera).
Starte składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem, dodajemy śmietanę i odrobinę soli do smaku. Składniki mieszamy.
Chrzan z jabłkiem i selerem serwujemy jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin i kiełbas oraz gotowanych jajek.