Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze ciasto z dodatkiem marchwi i jest super smaczne,przy następnym będę bardziej eksperymentować dziś prosta wersja.Polecam
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,odstawić do przestygnięcia. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszać mąkę z kakao,proszkiem do pieczenia,solą i imbirem. Jajka utrzeć z cukrem,następnie dodać olej i po łyżce suchych produktów,mieszać na wolnych obrotach,pod koniec dodać marchew i delikatnie wymieszać.
Masa jest dość gęsta ale zakalec nie wyszedł. Na tortownicę wylać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st C 45 minut.
Po wystygnięciu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!!!