Do góry

Dodatki Przepis na:

Ciemny sos cebulowy.

Ciemny sos cebulowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1629 Ocena: 23676

Dodano:

Odsłon: 2632

Ciemny sos cebulowy, prosty w przygotowaniu. Możemy taki sos wykorzystać do różnego rodzaju klusek lub do dań mięsnych.

Składniki

  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • pasta rosołowa 1 łyżka lub kupna 1 kostka rosołowa
  • Natka pietruszki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • cebula 3 szt.
  • Sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • ciemny sos sojowy 3-4 łyżki
  • liście laurowe 2 szt.
  • ziele angielskie 4-5 ziaren
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciemny sos cebulowy.

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy w garnczku litr wody z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną i pastą rosołową.

  2. W między czasie smażymy pokrojoną w pół plastry cebulę.

  3. Gdy cebula będzie ładnie zeszklona dodajemy ją łyżką cedzakową do gotującego się bulionu warzywnego.

  4. Dodajemy sos sojowy, paprykę, doprawiamy sos do smaku pozostałymi przyprawami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń