Do góry

Dodatki Przepis na:

Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 4924

:) :)

Składniki

  • mała główka czerwonej kapusty
  • duża marchew
  • cebula
  • sól
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • łyżka musztardy dijon
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżeczka białego octu winnego
  • łyżeczka miodu ( u mnie lipowy )
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkowałem ,dodałem cebulę pokrojoną w kostkę oraz startą na dużych oczkach marchew. Oprószyłem solą i skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na 40 min. W tym czasie jogurt ,musztardę ,ocet winny i miód wymieszałem. Po upływie 40 min. wymieszałem z kapustą. Przed podaniem lekko schłodziłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 18 lutego 2014 Oprócz tego że pomysł super to faktem jest że ta surówka jest przepyszna. Jadłam kiedyś bardzo podobną:-))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 18 lutego 2014 prezentuje się o wiele lepiej od tradycyjnej wersji, pomysł rewelka

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń