Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry. Natrzeć przyprawami i tunezyjską oliwą z oliwek o smaku ostrej papryki oblać obficie wszystkie plastry. Zapiekać w piekarniku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113089
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 477
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 817
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 610
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113089
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 477
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 817
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 610
Składniki
Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry. Plastry rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, następnie obsypać wszystkimi przyprawami z dwóch stron. Tunezyjską oliwą z oliwek o smaku ostrej papryki (można już dostać w Polsce) oblać obficie wszystkie plastry.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok. 180 stopni , piec około 20 min, można od czasu do czasu obrócić plastry, aby zarumieniły się z dwóch stron, ale nie jest to konieczne. Doskonały dodatek do mięs, ale i świetna przekąska. Smacznego!