Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i bardzo smaczna cukinia w sosie z dodatkiem kurkumy i bazylii. Serdecznie polecam:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Cukinię pokroić w grubsze plastry,obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Usmażoną przełożyć na talerz .Do śmietany dać bazylię,kurkumę,przeciśnięty ząbek czosnku,pieprz i sól. Wlać do rondelka i zagotować.Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty rozcieńczyć go wodą lub mlekiem. Gotowe plastry cukinii polać na talerzu sosem i zajadać ze smakiem.
Smacznego życzę!