Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, wielkanocna ćwikła. Świetny dodatek do gotowanych jaj i do wszelkiego rodzaju mięs. U mnie w domu często stosowana jako warzywne dopełnienie drugiego dania.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10055
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9095
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6454
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10055
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9095
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6454
Składniki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka (najlepiej tak zwanego "gorszego", ponieważ buraki pozostawiają trwały, ciemny osad na garnku i nowego, ładnego zwyczajnie szkoda). Następnie buraki zalewamy wodą (powinna je przykryć), gotujemy w łupince (czas gotowania 1 godzina), odcedzamy, studzimy. Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Utarte buraki łączymy z chrzanem, odrobiną soli i octu, mieszamy. Gotową ćwikłę przekładamy do słoików, zakręcamy. Przechowujemy w lodówce. Smacznego.