Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do pieczonej białej kiełbasy i wędlin nie tylko na Wielkanoc.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 14
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 158
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 169
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 14
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 158
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 169
Składniki
W miseczce mieszamy połowę piwa, ocet, ziarna gorczycy, i misztardę. Odstawiamy na 3 godziny do przegryzienia w temp. pokojowej.
Mieszankę przekłądamy do blendera lub miksujemy mixerem na gładką masę dodając drugą połowę piwa, chrzan, sól, pieprz, miód i kminek.
Przygotowujemy kąpiel wodną: w garnku podgrzewamy wodę. Przestudzoną mieszankę przekładamy do metalowej miseczki i ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Mieszamy ok. 15 minut, pozwalając by musztarda powoli gęstniała.
Zestawiamy miseczkę i dolewamy 2 łyżki skrobii kukurydzianej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody. Mieszamy. Pozostawiamy do ostudzenia. Musztardę przekładamy do słoiczka. Przechowujemy do 7 dni w lodówce w szczelnie zamkniętym naczyniu.