Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do pieczonej białej kiełbasy i wędlin nie tylko na Wielkanoc.
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Składniki
W miseczce mieszamy połowę piwa, ocet, ziarna gorczycy, i misztardę. Odstawiamy na 3 godziny do przegryzienia w temp. pokojowej.
Mieszankę przekłądamy do blendera lub miksujemy mixerem na gładką masę dodając drugą połowę piwa, chrzan, sól, pieprz, miód i kminek.
Przygotowujemy kąpiel wodną: w garnku podgrzewamy wodę. Przestudzoną mieszankę przekładamy do metalowej miseczki i ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Mieszamy ok. 15 minut, pozwalając by musztarda powoli gęstniała.
Zestawiamy miseczkę i dolewamy 2 łyżki skrobii kukurydzianej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody. Mieszamy. Pozostawiamy do ostudzenia. Musztardę przekładamy do słoiczka. Przechowujemy do 7 dni w lodówce w szczelnie zamkniętym naczyniu.