Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do pieczonej białej kiełbasy i wędlin nie tylko na Wielkanoc.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11319
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 291
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 433
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11319
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 291
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 433
Składniki
W miseczce mieszamy połowę piwa, ocet, ziarna gorczycy, i misztardę. Odstawiamy na 3 godziny do przegryzienia w temp. pokojowej.
Mieszankę przekłądamy do blendera lub miksujemy mixerem na gładką masę dodając drugą połowę piwa, chrzan, sól, pieprz, miód i kminek.
Przygotowujemy kąpiel wodną: w garnku podgrzewamy wodę. Przestudzoną mieszankę przekładamy do metalowej miseczki i ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Mieszamy ok. 15 minut, pozwalając by musztarda powoli gęstniała.
Zestawiamy miseczkę i dolewamy 2 łyżki skrobii kukurydzianej rozpuszczonej w 1 łyżce zimnej wody. Mieszamy. Pozostawiamy do ostudzenia. Musztardę przekładamy do słoiczka. Przechowujemy do 7 dni w lodówce w szczelnie zamkniętym naczyniu.