Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa musztarda świąteczna jest bardzo łatwa w wykonaniu i można ją zrobić w minutę. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że nie zawiera chemii, posiada preferowany przez nas smak, a dzięki dodatkom możemy łatwo i niedrogo przygotować każdy rodzaj musztardy, nie będzie zaskoczeniem, że ktoś, kto raz ją zrobił, już nigdy nie kupi musztardy przemysłowej. Od jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez świątecznej musztardy, która z odrobiną przyprawy do piernika nabiera niepowtarzalnego smaku.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 482
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 922
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 217
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 482
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 922
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 217
Składniki
Do wysokiego pojemnika wsypac make musztardowa. Jesli nie posiadamy maki musztardowej, mozemy zmiksowac bardzo drobno ziarna gorczycy. Dodac przyprawe do piernika, sól, swiezo zmielony pieprz i cukier.
Nastepnie dodac ocet winny lub jablkowy, olej roslinny np. rzepakowy i wszystko dokladnie zmiksowac. Jesli musztarda jest zbyt gesta, mozemy dodac odpowiednio troche wody lub octu.
Musztarde przelozyc do sloika i przechowywac w lodówce min. 3 dni, zanim nabierze odpowiedniego smaku. Bezposrednio po przygotowaniu jest zbyt ostra.