Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i treściwa nie tylko do drugich dań. Można ją podać jako samodzielne danie .
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 285
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2748
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1646
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14427
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 285
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2748
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1646
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14427
Składniki
Kapustę kiszona przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Nie płukać -by zachować cenne witaminy. W głębokiej patelni rozgrzać smalec, wlać olej i wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Zeszklić. Kapustę drobniej posiekać i przełożyć na patelnię. Dusić, często mieszając. Kiedy zmięknie, przez praskę przecisnąć czosnek i dodać pokrojone śliwki suszone. Jeszcze smażyć na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić grubo mielonym pieprzem. Na końcu dodać 1 łyżkę płynnego miodu, by przełamać kwaśny smak.