Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i treściwa nie tylko do drugich dań. Można ją podać jako samodzielne danie .
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327953
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327953
Składniki
Kapustę kiszona przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Nie płukać -by zachować cenne witaminy. W głębokiej patelni rozgrzać smalec, wlać olej i wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Zeszklić. Kapustę drobniej posiekać i przełożyć na patelnię. Dusić, często mieszając. Kiedy zmięknie, przez praskę przecisnąć czosnek i dodać pokrojone śliwki suszone. Jeszcze smażyć na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić grubo mielonym pieprzem. Na końcu dodać 1 łyżkę płynnego miodu, by przełamać kwaśny smak.