Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i treściwa nie tylko do drugich dań. Można ją podać jako samodzielne danie .
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Kapustę kiszona przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Nie płukać -by zachować cenne witaminy. W głębokiej patelni rozgrzać smalec, wlać olej i wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Zeszklić. Kapustę drobniej posiekać i przełożyć na patelnię. Dusić, często mieszając. Kiedy zmięknie, przez praskę przecisnąć czosnek i dodać pokrojone śliwki suszone. Jeszcze smażyć na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić grubo mielonym pieprzem. Na końcu dodać 1 łyżkę płynnego miodu, by przełamać kwaśny smak.