Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto domowej roboty z orzechami włoskimi, aromatycznym koperkiem i klasyczną bazylią. Idealne jako dodatek do makaronów, kanapek i innych dań.
blender lub moździerz, szpatułka, słoik do przechowywania
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2873
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 303
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2873
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 303
Składniki
Dopraw do smaku solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodaj drobno posiekany koperek i dokładnie wymieszaj.
Przenieś pesto do słoika, zamknij i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
W blenderze lub moździerzu umieść świeże liście bazylii, posiekane orzechy włoskie, drobno posiekany czosnek oraz starty parmezan.
Całość zalej oliwą z oliwek oraz dodaj sok z cytryny. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli używasz moździerza, ucieraj składniki do osiągnięcia pożądanej tekstury.