Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto domowej roboty z orzechami włoskimi, aromatycznym koperkiem i klasyczną bazylią. Idealne jako dodatek do makaronów, kanapek i innych dań.
 
        blender lub moździerz, szpatułka, słoik do przechowywania
 
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54219
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 547
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5598
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54219
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 547
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5598
 
         
         
                Składniki
Dopraw do smaku solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodaj drobno posiekany koperek i dokładnie wymieszaj.
Przenieś pesto do słoika, zamknij i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
W blenderze lub moździerzu umieść świeże liście bazylii, posiekane orzechy włoskie, drobno posiekany czosnek oraz starty parmezan.
Całość zalej oliwą z oliwek oraz dodaj sok z cytryny. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli używasz moździerza, ucieraj składniki do osiągnięcia pożądanej tekstury.