Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto domowej roboty z orzechami włoskimi, aromatycznym koperkiem i klasyczną bazylią. Idealne jako dodatek do makaronów, kanapek i innych dań.
blender lub moździerz, szpatułka, słoik do przechowywania
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Dopraw do smaku solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodaj drobno posiekany koperek i dokładnie wymieszaj.
Przenieś pesto do słoika, zamknij i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
W blenderze lub moździerzu umieść świeże liście bazylii, posiekane orzechy włoskie, drobno posiekany czosnek oraz starty parmezan.
Całość zalej oliwą z oliwek oraz dodaj sok z cytryny. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli używasz moździerza, ucieraj składniki do osiągnięcia pożądanej tekstury.