Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto domowej roboty z orzechami włoskimi, aromatycznym koperkiem i klasyczną bazylią. Idealne jako dodatek do makaronów, kanapek i innych dań.
blender lub moździerz, szpatułka, słoik do przechowywania
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6342
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2214
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 11430
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6342
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2214
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 11430
Składniki
Dopraw do smaku solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodaj drobno posiekany koperek i dokładnie wymieszaj.
Przenieś pesto do słoika, zamknij i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
W blenderze lub moździerzu umieść świeże liście bazylii, posiekane orzechy włoskie, drobno posiekany czosnek oraz starty parmezan.
Całość zalej oliwą z oliwek oraz dodaj sok z cytryny. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli używasz moździerza, ucieraj składniki do osiągnięcia pożądanej tekstury.