Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadają się jako omasta do ziemniaczków na obiad oraz do smarowania na chlebek z dodatkiem cebulki:)
Składniki
Słoninę kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do rondelka i stawiamy na małym ogniu, dodajemy przyprawy <ilość według uznania jak kto lubi ja dodaję pół łyżeczki wegety i pieprzu. 1/3 łyżeczki ostrej papryki. Czosnek i majeranek po całej łyżeczce. Mieszamy, cały czas na wolnym ogniu do czasu aż skwarki zmniejszą swoja objętość. Gdy są już gotowe przelewamy do słoika, studzimy i zakręcamy. Tak gotowe skwarki przechowujemy w lodówce. Świetnie nadają się jako omasta do ziemniaczków, wkładka do jajecznicy oraz jako smarowidło do chleba z dodatkiem cebulki i ogórka <kiszonego lub konserwowego> smakuje najlepiej:)