Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOMOWY CUKIER WANILIOWY: Wszystko co domowe, to najlepsze. Z tym cukrem jest podobnie. No i wychodzi znacznie taniej bo jedna laska wanilii kosztuje ponad 20 zł i możemy jej użyć raz. A jak przygotujemy z dwóch lasek waniliowych mamy aż trzy szklanki prawdziwego cukru z wanilią.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18481
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30626
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29360
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18481
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30626
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29360
Składniki
Cukier przesypać do miski. Laski waniliowe przeciąć na 4 równe części. Małą łyżeczką delikatnie zeskrobać ziarenka wanilii. Dodać do cukru. Dokładnie wymieszać. W cukrze zauważymy mikroskopijne, ciemne punkciki. To właśnie są ziarenka wanilii. Przesypujemy połowę cukru do słoika, wkładamy 2 przecięte laski i dopełniamy słoik pozostałym cukrem. Słoik szczelnie zamykamy. Co drugi dzień potrząsamy porządnie by ułatwić uwalnianie się aromatu. Cukier już następnego dnia wspaniale pachnie.