Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezastąpiony w naszej kuchni. Wykorzystujemy go do przyrządzenia ciast i deserów. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, że w sklepach na półkach znajdują się głównie cukry wanilinowe, które tylko w smaku i zapachu przypominają wanilię. Prawdziwy cukier waniliowy najlepiej przyrządzić samemu w domu. To naprawdę proste!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Laskę wanilii przecinamy na pół. Przekładamy ją do słoika. Zasypujemy cukrem. Zamykamy szczelnie w słoiku.
Odstawiamy słoik na około 3 tygodnie. Im dłużej stoi, tym uzyskuje lepszy smak i aromat.