Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezastąpiony w naszej kuchni. Wykorzystujemy go do przyrządzenia ciast i deserów. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, że w sklepach na półkach znajdują się głównie cukry wanilinowe, które tylko w smaku i zapachu przypominają wanilię. Prawdziwy cukier waniliowy najlepiej przyrządzić samemu w domu. To naprawdę proste!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8403
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3115
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1540
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8403
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3115
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1540
Składniki
Laskę wanilii przecinamy na pół. Przekładamy ją do słoika. Zasypujemy cukrem. Zamykamy szczelnie w słoiku.
Odstawiamy słoik na około 3 tygodnie. Im dłużej stoi, tym uzyskuje lepszy smak i aromat.