Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezastąpiony w naszej kuchni. Wykorzystujemy go do przyrządzenia ciast i deserów. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, że w sklepach na półkach znajdują się głównie cukry wanilinowe, które tylko w smaku i zapachu przypominają wanilię. Prawdziwy cukier waniliowy najlepiej przyrządzić samemu w domu. To naprawdę proste!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25321
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 413
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 597
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25321
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 413
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 597
Składniki
Laskę wanilii przecinamy na pół. Przekładamy ją do słoika. Zasypujemy cukrem. Zamykamy szczelnie w słoiku.
Odstawiamy słoik na około 3 tygodnie. Im dłużej stoi, tym uzyskuje lepszy smak i aromat.