Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezastąpiony w naszej kuchni. Wykorzystujemy go do przyrządzenia ciast i deserów. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, że w sklepach na półkach znajdują się głównie cukry wanilinowe, które tylko w smaku i zapachu przypominają wanilię. Prawdziwy cukier waniliowy najlepiej przyrządzić samemu w domu. To naprawdę proste!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2560
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20029
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 533
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 632
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7066
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2560
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20029
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 533
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 632
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7066
Składniki
Laskę wanilii przecinamy na pół. Przekładamy ją do słoika. Zasypujemy cukrem. Zamykamy szczelnie w słoiku.
Odstawiamy słoik na około 3 tygodnie. Im dłużej stoi, tym uzyskuje lepszy smak i aromat.