Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezastąpiony w naszej kuchni. Wykorzystujemy go do przyrządzenia ciast i deserów. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, że w sklepach na półkach znajdują się głównie cukry wanilinowe, które tylko w smaku i zapachu przypominają wanilię. Prawdziwy cukier waniliowy najlepiej przyrządzić samemu w domu. To naprawdę proste!
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 16
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5725
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 45
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 16
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5725
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 45
Składniki
Laskę wanilii przecinamy na pół. Przekładamy ją do słoika. Zasypujemy cukrem. Zamykamy szczelnie w słoiku.
Odstawiamy słoik na około 3 tygodnie. Im dłużej stoi, tym uzyskuje lepszy smak i aromat.