Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup, podobnie jak wszystkie domowe potrawy ma przede wszystkim dwie zalety - kreujemy go wedlug wlasnego smaku, bez zbednej chemii i... wiemy, co jemy.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1236
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 174
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1236
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 174
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Pomidory umyc i pocwiartowac, cebule i czosnek obrac i posiekac. Zmiksować pomidory, cebule i czosnek i gotowac wraz z przyprawami przez 30 minut, czesto mieszajac. Nastepnie przecedzic przez drobne sitko, dodac cukier, ocet i koncentrat pomidorowy i gotowac przez kolejne 10 minut. Wymieszac skrobie kukurydziana w zimnej wodzie, dodac do pomidorów i doprowadzic do wrzenia. Wlac goracy ketchup do wyparzonych sloików. Do przechowywania uzywam stosunkowo malych sloików, gdyz ketchup nie posiada zadnych srodków konserwujacych i nalezy go nie tylko przechowywac w lodówce, ale i szybko zuzyc, lecz z tym nie ma raczej problemu, gdyz smakuje i malym i duzym wielbicielom pomidorów w plynie :)