Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup, podobnie jak wszystkie domowe potrawy ma przede wszystkim dwie zalety - kreujemy go wedlug wlasnego smaku, bez zbednej chemii i... wiemy, co jemy.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8168
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2793
Polecam.
Odsłon: 1404
Polecam.
Odsłon: 417
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8168
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2793
Polecam.
Odsłon: 1404
Polecam.
Odsłon: 417
Składniki
Pomidory umyc i pocwiartowac, cebule i czosnek obrac i posiekac. Zmiksować pomidory, cebule i czosnek i gotowac wraz z przyprawami przez 30 minut, czesto mieszajac. Nastepnie przecedzic przez drobne sitko, dodac cukier, ocet i koncentrat pomidorowy i gotowac przez kolejne 10 minut. Wymieszac skrobie kukurydziana w zimnej wodzie, dodac do pomidorów i doprowadzic do wrzenia. Wlac goracy ketchup do wyparzonych sloików. Do przechowywania uzywam stosunkowo malych sloików, gdyz ketchup nie posiada zadnych srodków konserwujacych i nalezy go nie tylko przechowywac w lodówce, ale i szybko zuzyc, lecz z tym nie ma raczej problemu, gdyz smakuje i malym i duzym wielbicielom pomidorów w plynie :)