Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup, podobnie jak wszystkie domowe potrawy ma przede wszystkim dwie zalety - kreujemy go wedlug wlasnego smaku, bez zbednej chemii i... wiemy, co jemy.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22339
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 159
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22339
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 159
Składniki
Pomidory umyc i pocwiartowac, cebule i czosnek obrac i posiekac. Zmiksować pomidory, cebule i czosnek i gotowac wraz z przyprawami przez 30 minut, czesto mieszajac. Nastepnie przecedzic przez drobne sitko, dodac cukier, ocet i koncentrat pomidorowy i gotowac przez kolejne 10 minut. Wymieszac skrobie kukurydziana w zimnej wodzie, dodac do pomidorów i doprowadzic do wrzenia. Wlac goracy ketchup do wyparzonych sloików. Do przechowywania uzywam stosunkowo malych sloików, gdyz ketchup nie posiada zadnych srodków konserwujacych i nalezy go nie tylko przechowywac w lodówce, ale i szybko zuzyc, lecz z tym nie ma raczej problemu, gdyz smakuje i malym i duzym wielbicielom pomidorów w plynie :)