Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 228
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 545
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 228
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 545
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę wbijamy jajka i dodajemy sól możemy dodać łyżeczkę kurkumy makaron będzie pięknie żółty
wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ręcznie aż do uzyskania jednolitej masy , zostawiamy ciasto na kilka minut stolnicę posypujemy mąką i wałkujemy ciasto aż do uzyskania odpowiedniej grubości (1-1,5 mm)
rozwieszamy płat makaronu na ściereczce ,można go podzielić na dwie części będzie wygodniej doprowadzamy do wysuszenia ale nie całkowicie chodzi o to aby makaron dał się kroić a nie łamał się i po pokrojeniu suszymy całkowicie tak wysuszony makaron można przechowywać bardzo długo Gotujemy w posolonym wrzątku do miękkości Po ugotowaniu również może poczekać na konsumpcję nawet kilka dni taki makaron nie zlepia się jak kupiony w sklepie a smak nieporównywalny moja córka na sklepowy mówi że chemicznego nie będzie jadła POLECAM