Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1674
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1674
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę wbijamy jajka i dodajemy sól możemy dodać łyżeczkę kurkumy makaron będzie pięknie żółty
wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ręcznie aż do uzyskania jednolitej masy , zostawiamy ciasto na kilka minut stolnicę posypujemy mąką i wałkujemy ciasto aż do uzyskania odpowiedniej grubości (1-1,5 mm)
rozwieszamy płat makaronu na ściereczce ,można go podzielić na dwie części będzie wygodniej doprowadzamy do wysuszenia ale nie całkowicie chodzi o to aby makaron dał się kroić a nie łamał się i po pokrojeniu suszymy całkowicie tak wysuszony makaron można przechowywać bardzo długo Gotujemy w posolonym wrzątku do miękkości Po ugotowaniu również może poczekać na konsumpcję nawet kilka dni taki makaron nie zlepia się jak kupiony w sklepie a smak nieporównywalny moja córka na sklepowy mówi że chemicznego nie będzie jadła POLECAM