Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy paprykarz

Domowy paprykarz

Autor:

Przepisów i artykułów: 343 Ocena: 4133

Dodano:

Odsłon: 295

Smaczna i zdrowa pasta do kanapek. Gorąco polecam.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i paprykę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa zeszklić na oleju. Następnie dolać szklankę wody. Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości. Ugotowane warzywa zblendować. Nie musi to być zbyt dokładnie. Wymieszać z ryżem, rozdrobnioną makrelą i natką pietruszki. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń