Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa pasta do kanapek. Gorąco polecam.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44481
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 209
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 173
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44481
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 209
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 173
Składniki
Makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i paprykę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa zeszklić na oleju. Następnie dolać szklankę wody. Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości. Ugotowane warzywa zblendować. Nie musi to być zbyt dokładnie. Wymieszać z ryżem, rozdrobnioną makrelą i natką pietruszki. Gotowe!