Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa pasta do kanapek. Gorąco polecam.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8682
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8682
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Składniki
Makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i paprykę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa zeszklić na oleju. Następnie dolać szklankę wody. Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości. Ugotowane warzywa zblendować. Nie musi to być zbyt dokładnie. Wymieszać z ryżem, rozdrobnioną makrelą i natką pietruszki. Gotowe!