Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynkę, dodatek wędzonego boczku wzbogaci smak smalcu , a aromatu dodają przyprawy , majeranek oraz cebula i ząbki czosnku.
deska, nóż, garnek, słoik
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 81
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 142
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2143
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 81
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 142
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2143
Składniki
Słoninę oraz boczek pokroić w drobną kostkę. Włożyć do garnka i wytapiać na małym ogniu aż powstaną skwarki. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć aż cebulka zrobi się złocista ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze chwilkę ,zdjąć z ognia, a gdy smalec przestygnie doprawić przyprawą w płynie do smaku. Przelać do słoiczków , zamknąć i odstawić do zastygnięcia.