Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynkę, dodatek wędzonego boczku wzbogaci smak smalcu , a aromatu dodają przyprawy , majeranek oraz cebula i ząbki czosnku.
deska, nóż, garnek, słoik
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2956
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2956
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11218
Składniki
Słoninę oraz boczek pokroić w drobną kostkę. Włożyć do garnka i wytapiać na małym ogniu aż powstaną skwarki. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć aż cebulka zrobi się złocista ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze chwilkę ,zdjąć z ognia, a gdy smalec przestygnie doprawić przyprawą w płynie do smaku. Przelać do słoiczków , zamknąć i odstawić do zastygnięcia.