Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynkę, dodatek wędzonego boczku wzbogaci smak smalcu , a aromatu dodają przyprawy , majeranek oraz cebula i ząbki czosnku.
deska, nóż, garnek, słoik
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 756
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 238
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2784
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 756
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 238
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2784
Składniki
Słoninę oraz boczek pokroić w drobną kostkę. Włożyć do garnka i wytapiać na małym ogniu aż powstaną skwarki. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć aż cebulka zrobi się złocista ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze chwilkę ,zdjąć z ognia, a gdy smalec przestygnie doprawić przyprawą w płynie do smaku. Przelać do słoiczków , zamknąć i odstawić do zastygnięcia.