Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty przepis na pikantny sos czosnkowy, który doda smaku Twoim kebabom. Idealny balans kremowości i ostrości, ten sos jest łatwy do przygotowania i świetnie komponuje się z mięsem oraz świeżymi warzywami.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 121
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 363
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 88
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 99
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 121
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 363
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 88
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 99
Składniki
Rozgnieć czosnek na pastę, używając praski lub noża i deski do krojenia.
W małej misce wymieszaj pastę z czosnku z jogurtem greckim i domowym majonezem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki do mieszanki, by dodać świeżości.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby składniki się połączyły i sos miał jednolitą konsystencję. Połącz ze sobą smaki i przypraw do smaku, jeśli to konieczne.
Przechowuj w lodówce, aby smaki mogły się przegryźć, co najmniej przez 1 godzinę przed podaniem.