Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty przepis na pikantny sos czosnkowy, który doda smaku Twoim kebabom. Idealny balans kremowości i ostrości, ten sos jest łatwy do przygotowania i świetnie komponuje się z mięsem oraz świeżymi warzywami.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94019
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2766
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3556
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1647
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2328
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94019
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2766
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3556
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1647
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2328
Składniki
Rozgnieć czosnek na pastę, używając praski lub noża i deski do krojenia.
W małej misce wymieszaj pastę z czosnku z jogurtem greckim i domowym majonezem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki do mieszanki, by dodać świeżości.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby składniki się połączyły i sos miał jednolitą konsystencję. Połącz ze sobą smaki i przypraw do smaku, jeśli to konieczne.
Przechowuj w lodówce, aby smaki mogły się przegryźć, co najmniej przez 1 godzinę przed podaniem.