Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos holenderski (sauce hollandaise) pochodzący z kuchni francuskiej nie jest łatwy do przyrządzenia. Moja metoda jest szybka (2-3 minuty), łatwa, zawsze skuteczna a sos wymaga niewielu składników, co odróżnia go od kupnych gotowych sosów, które zawierają sporo chemii.
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 248
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2014
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 120
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 90
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 82
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 248
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 2014
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 120
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 90
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 82
Składniki
Rozpuscic maslo w rondelku. Do wysokiego, waskiego pojemnika wlozyc wszystkie skladniki oprócz masla i miksowac recznym blenderem. Następnie powoli i malymi porcjami dodawcj maslo, az powstanie odpowiednio kremowa konsystencja. Maslo moze byc jeszcze cieple. Gotowy sos doprawic jeszcze w razie potrzeby.
Sos zwykle podaje sie z rybami, owocami morza, warzywami i jajkami.