Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos holenderski (sauce hollandaise) pochodzący z kuchni francuskiej nie jest łatwy do przyrządzenia. Moja metoda jest szybka (2-3 minuty), łatwa, zawsze skuteczna a sos wymaga niewielu składników, co odróżnia go od kupnych gotowych sosów, które zawierają sporo chemii.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13321
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Rozpuscic maslo w rondelku. Do wysokiego, waskiego pojemnika wlozyc wszystkie skladniki oprócz masla i miksowac recznym blenderem. Następnie powoli i malymi porcjami dodawcj maslo, az powstanie odpowiednio kremowa konsystencja. Maslo moze byc jeszcze cieple. Gotowy sos doprawic jeszcze w razie potrzeby.
Sos zwykle podaje sie z rybami, owocami morza, warzywami i jajkami.