Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos holenderski (sauce hollandaise) pochodzący z kuchni francuskiej nie jest łatwy do przyrządzenia. Moja metoda jest szybka (2-3 minuty), łatwa, zawsze skuteczna a sos wymaga niewielu składników, co odróżnia go od kupnych gotowych sosów, które zawierają sporo chemii.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9580
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3211
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6669
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9580
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3211
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6669
Składniki
Rozpuscic maslo w rondelku. Do wysokiego, waskiego pojemnika wlozyc wszystkie skladniki oprócz masla i miksowac recznym blenderem. Następnie powoli i malymi porcjami dodawcj maslo, az powstanie odpowiednio kremowa konsystencja. Maslo moze byc jeszcze cieple. Gotowy sos doprawic jeszcze w razie potrzeby.
Sos zwykle podaje sie z rybami, owocami morza, warzywami i jajkami.