Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona botwinka z kalarepką,cukinią i czosnkiem niedźwiedzim.

Duszona botwinka z kalarepką,cukinią i czosnkiem niedźwiedzim.

Autor:

Przepisów i artykułów: 969 Ocena: 20260

Dodano:

Odsłon: 258

Fit ,przekąska do obiadu,smaczna,aromatyczna i zdrowa.Serdecznie oolecam:) Można równiez zajdać solo bez dodatku wędliny czy mięsa:)

Składniki

  • pęczek botwinki
  • 1/2 młodej cukinii
  • kalarepka
  • pęczek czosnku niedźwiedziego
  • sól ,pieprz,sok z cytryny opcjonalnie ,można dać ocet
  • cieńki pasek masła,łyżeczka mąki gryczanej
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Duszona botwinka z kalarepką,cukinią i czosnkiem niedźwiedzim.

Przygotowanie

  1. Umyte wazywa pokroić,kalarepkę w paski jak na frytki,czosnek niedźwiedzi drobno pokroić jak i botwinkę.
    Cukinie pokroić na ćwiartki.
    Na patelnię dać warzywa,pasek masła i podlać 3/4 szkl.wody.
    Dusić pod przykryciem 10 min.Odkryć i dalej dusić do odparowania wody.Na końcu podsypać po wierzchu palcami mąką ,tak łyżeczke,i szybko zamieszac by nie zrobiły sie grudki.
    Doprawić do smaku solą ,octem lub sokiem z cytryny,lekko zasmażyc i gotowe.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń