Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie najlepszy, wiosenny dodatek do drugiego dania. Jest tak pyszna, że czasem wręcz stanowi dla mnie danie główne :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Cebulę pokroić w pół piórka i zeszklić w rondlu na maśle. Kapustę pokroić niezbyt drobno. Wrzucić ją do cebuli. Dodać szczyptę kwasku cytrynowego, aby kapusta nie straciła swojego koloru. Dolać wodę, dodać kminek, liść laurowy, 2 ziarnka ziela angielskiego, pieprz i sól. Całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 min na średnim ogniu.
Pod koniec duszenia, kiedy kapusta już zmięknie dodać posiekany koperek oraz pół szklanki śmietany. Całość wymieszać. Jeśli powstały sos jest zbyt kwaśny, dodać szczyptę cukru. Kapustę jeszcze chwilkę podgotować i podawać.