Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie najlepszy, wiosenny dodatek do drugiego dania. Jest tak pyszna, że czasem wręcz stanowi dla mnie danie główne :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2215
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2215
Składniki
Cebulę pokroić w pół piórka i zeszklić w rondlu na maśle. Kapustę pokroić niezbyt drobno. Wrzucić ją do cebuli. Dodać szczyptę kwasku cytrynowego, aby kapusta nie straciła swojego koloru. Dolać wodę, dodać kminek, liść laurowy, 2 ziarnka ziela angielskiego, pieprz i sól. Całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 min na średnim ogniu.
Pod koniec duszenia, kiedy kapusta już zmięknie dodać posiekany koperek oraz pół szklanki śmietany. Całość wymieszać. Jeśli powstały sos jest zbyt kwaśny, dodać szczyptę cukru. Kapustę jeszcze chwilkę podgotować i podawać.