Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie najlepszy, wiosenny dodatek do drugiego dania. Jest tak pyszna, że czasem wręcz stanowi dla mnie danie główne :)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 924
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 222
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 924
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 222
Składniki
Cebulę pokroić w pół piórka i zeszklić w rondlu na maśle. Kapustę pokroić niezbyt drobno. Wrzucić ją do cebuli. Dodać szczyptę kwasku cytrynowego, aby kapusta nie straciła swojego koloru. Dolać wodę, dodać kminek, liść laurowy, 2 ziarnka ziela angielskiego, pieprz i sól. Całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 min na średnim ogniu.
Pod koniec duszenia, kiedy kapusta już zmięknie dodać posiekany koperek oraz pół szklanki śmietany. Całość wymieszać. Jeśli powstały sos jest zbyt kwaśny, dodać szczyptę cukru. Kapustę jeszcze chwilkę podgotować i podawać.