Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona młoda kapusta

Duszona młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 16356

Dla mnie najlepszy, wiosenny dodatek do drugiego dania. Jest tak pyszna, że czasem wręcz stanowi dla mnie danie główne :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w pół piórka i zeszklić w rondlu na maśle. Kapustę pokroić niezbyt drobno. Wrzucić ją do cebuli. Dodać szczyptę kwasku cytrynowego, aby kapusta nie straciła swojego koloru. Dolać wodę, dodać kminek, liść laurowy, 2 ziarnka ziela angielskiego, pieprz i sól. Całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 min na średnim ogniu.

  2. Pod koniec duszenia, kiedy kapusta już zmięknie dodać posiekany koperek oraz pół szklanki śmietany. Całość wymieszać. Jeśli powstały sos jest zbyt kwaśny, dodać szczyptę cukru. Kapustę jeszcze chwilkę podgotować i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kacper1970 26 maja 2013 Młoda kapusta w każdym wykonaniu jest pyszna.
Twój sposób to również moje smaki z dzieciństwa:)

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 maja 2013 nie moje klimaty,młoda kapusta to koperek i lekka zasmażka na masełku . Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń