Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny farsz do pierogów wigilijnych. Pierogi z tym farszem możesz zrobić w dzień wigilii lub wcześniej i zamrozić
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 235
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 632
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 235
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 632
Składniki
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj. Kapustę kiszoną opłukaj odciśnij i ugotuj w razie potrzeby odcedź i zagotuj ponownie gdyby była zbyt kwaśna. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na maśle klarowanym.
Ugotowaną i odciśniętą kapustę oraz grzyby zmiel w maszynce, dodaj podsmażoną cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniaj pierogi, farsz idealnie nadaje się do pasztecików, krokietów czy pieczonych pierogów. Polecam.