Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny farsz do pierogów wigilijnych. Pierogi z tym farszem możesz zrobić w dzień wigilii lub wcześniej i zamrozić
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj. Kapustę kiszoną opłukaj odciśnij i ugotuj w razie potrzeby odcedź i zagotuj ponownie gdyby była zbyt kwaśna. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na maśle klarowanym.
Ugotowaną i odciśniętą kapustę oraz grzyby zmiel w maszynce, dodaj podsmażoną cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniaj pierogi, farsz idealnie nadaje się do pasztecików, krokietów czy pieczonych pierogów. Polecam.