Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny farsz do pierogów wigilijnych. Pierogi z tym farszem możesz zrobić w dzień wigilii lub wcześniej i zamrozić
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54341
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 596
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54341
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 596
 
         
         
                Składniki
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj. Kapustę kiszoną opłukaj odciśnij i ugotuj w razie potrzeby odcedź i zagotuj ponownie gdyby była zbyt kwaśna. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na maśle klarowanym.
Ugotowaną i odciśniętą kapustę oraz grzyby zmiel w maszynce, dodaj podsmażoną cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniaj pierogi, farsz idealnie nadaje się do pasztecików, krokietów czy pieczonych pierogów. Polecam.