Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka "mamut" z bułką tartą

Fasolka mamut z bułką tartą

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 49434

Dodano:

Odsłon: 5748

Przepis z serii wspomnienie lata. Pyszna polska fasolka, podana w tradycyjny sposób. Pasuje do mięska, ryby, można też zajadać się nią solo.

Składniki

  • żółta fasola "mamut" 500g
  • sól
  • bułka tarta 3 łyżki
  • masło 3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka "mamut" z bułką tartą

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to około 15- 20 minut, od momentu gdy całość zacznie wrzeć.
    Ugotowaną fasolkę odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy go do czasu, aż będzie zrumienione i pachnące, wówczas dodajemy bułkę tartą. Całość
    podsmażamy przez chwilę, następnie wrzucamy fasolkę, mieszamy i podajemy.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 listopada 2015 Fasolka jak wszyscy wiemy i często robimy w sezonie na pewno pyszna....ale gości u Ciebie przy każdym przepisie całe mnóstwo, po prostu jakiś fenomen, pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń