Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne połączenie fasolki z bułką tartą. Można serwować ją do drugiego dania lub jako samodzielne danie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 289
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 289
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Z fasolki odciąć końcówki i ją opłukać. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i dodać fasolkę. Gotować do miękkości fasolki, następnie odcedzić ją na sicie.
Na suchą rozgrzaną patelnie dodać bułkę tartą, smażyć aż lekko się przyrumieni, dodać masło, fasolkę i sól do smaku. Wymieszać, aby fasolka otoczyła się w bułce i maśle. Podawać na ciepło.