Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne połączenie fasolki z bułką tartą. Można serwować ją do drugiego dania lub jako samodzielne danie.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3564
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14933
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3564
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14933
Składniki
Z fasolki odciąć końcówki i ją opłukać. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i dodać fasolkę. Gotować do miękkości fasolki, następnie odcedzić ją na sicie.
Na suchą rozgrzaną patelnie dodać bułkę tartą, smażyć aż lekko się przyrumieni, dodać masło, fasolkę i sól do smaku. Wymieszać, aby fasolka otoczyła się w bułce i maśle. Podawać na ciepło.