Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne połączenie fasolki z bułką tartą. Można serwować ją do drugiego dania lub jako samodzielne danie.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 124
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 124
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Składniki
Z fasolki odciąć końcówki i ją opłukać. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i dodać fasolkę. Gotować do miękkości fasolki, następnie odcedzić ją na sicie.
Na suchą rozgrzaną patelnie dodać bułkę tartą, smażyć aż lekko się przyrumieni, dodać masło, fasolkę i sól do smaku. Wymieszać, aby fasolka otoczyła się w bułce i maśle. Podawać na ciepło.