Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne połączenie fasolki z bułką tartą. Można serwować ją do drugiego dania lub jako samodzielne danie.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 460
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 460
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Składniki
Z fasolki odciąć końcówki i ją opłukać. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i dodać fasolkę. Gotować do miękkości fasolki, następnie odcedzić ją na sicie.
Na suchą rozgrzaną patelnie dodać bułkę tartą, smażyć aż lekko się przyrumieni, dodać masło, fasolkę i sól do smaku. Wymieszać, aby fasolka otoczyła się w bułce i maśle. Podawać na ciepło.