Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na fasolkę szparagową.
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6205
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3641
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6205
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3641
Składniki
Pokrojoną fasolkę trzeba ugotować do ulubionego stopnia miękkości w osolonej wodzie, jeśli jest bardzo młoda wystarczy 10 minut. W rondelku na bardzo małym ogniu trzeba zezłocić czosnek, dodać przyprawy aby nabrały aromatu i dodać obranego i pokrojonego pomidora. Pomidory powinny się rozpaść a sos zgęstnieć, wtedy można dodać fasolkę szparagową i jeszcze całość doprawić solą.
Fasolka smaczna jest na ciepło jak i na zimno. U mnie najpierw występowała podczas obiadu- warzywa z letniego ogrodu, a potem w lunchboxie.
Smacznego :)