Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na fasolkę szparagową.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1486
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1382
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 271
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1486
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1382
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 271
Składniki
Pokrojoną fasolkę trzeba ugotować do ulubionego stopnia miękkości w osolonej wodzie, jeśli jest bardzo młoda wystarczy 10 minut. W rondelku na bardzo małym ogniu trzeba zezłocić czosnek, dodać przyprawy aby nabrały aromatu i dodać obranego i pokrojonego pomidora. Pomidory powinny się rozpaść a sos zgęstnieć, wtedy można dodać fasolkę szparagową i jeszcze całość doprawić solą.
Fasolka smaczna jest na ciepło jak i na zimno. U mnie najpierw występowała podczas obiadu- warzywa z letniego ogrodu, a potem w lunchboxie.
Smacznego :)