Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do barszczu czerwonego. Przepis na około 30 sztuk.
Szybki sposób na coś słodkiego dla dzieci i niespodziewanych gości zamiast tr...
Odsłon: 12332
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 557
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 562
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 364
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 557
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 562
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 364
Składniki
Farsz: Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu razem z mięsem. Kapustę poszatkować, dodać do mięsa, doprawić, smażyć około 20 minut. Wystudzić, wbić jajko. Masę dobrze wymieszać.
Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty 7x7 cm. Można kroić na większe, wówczas będziemy mieć mniej, ale za to większych zawiniątek. Na każdy kawałek ciasta nałożyć mniej więcej łyżeczkę farszu. Zlepiać ze sobą przeciwległe rogi ciasta. Każde zawiniątko posmarować białkiem, posypiać odrobiną kminku i papryką w proszku.
Zawiniątka piec na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 10 minutach temperaturę zmniejszyć do 170 stopni, piec jeszcze kolejne 10 minut. Podawać z barszczem. Smacznego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos do sałatki gyros
Dodatki
Sos tatarski
Dodatki
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Dodatki
Sos pomidorowy do pizzy
Sos do sałatki gyros
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 177
Sos tatarski
Obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć podczas Wielkanocy. Świetnie...
Odsłon: 2188